RWS roept 28 mei uit tot Nationale Dag van Waardig Sterven en Euthanasie

Op zaterdag 26 januari 2013 vierde RWS in Kinepolis Antwerpen haar 30-jarig bestaan in aanwezigheid van meter, professor Christine Van Broeckhoven en stichter Léon Favyts. Een grote tweehonderd aanwezigen kregen na het voorwoord van huidig voorzitter Dr. Marc Van Hoey de première te zien van ‘End Credits’, een aangrijpende film van Dr. Marc Cosyns en filmmaker Alexander Decommere. In de film worden enkele mensen met een euthanasiewens gevolgd maar worden ook medici, politici en experts uit het werkveld aan het woord gelaten.
RWS nam van deze gelegenheid gebruik om 28 mei als Nationale Dag van Waardig Sterven en Euthanasie aan te kondigen. Via deze dag willen we sterven, patiëntenrechten en levenseindebeslissingen in de publieke belangstelling brengen en mensen ermee vertrouwd maken. We hopen op die manier een dialoog op gang te trekken en de taboe rond sterven te doorbreken.

We doen ook meteen een oproep! Verenigingen, individuen, sympathisanten, e.a. … die aan deze dag wensen deel te nemen of samen met RWS een initiatief wensen uit te werken, zijn van harte welkom! Neem nu al contact met ons op via info@rws.be.

 
Gepost door | Op 27 januari 2013|In categorie Intern Nieuws|0 Reacties

Over de schrijver: