Allow me to die

RWS-voorzitter Dr Marc Van Hoey in de film “Allow me to die”.

Link: http://www.sbs.com.au/news/dateline/story/allow-me-die

Gepost door | Op 28 september 2015|In categorie Intern Nieuws, Uit de actualiteit|3 Reacties

Over de schrijver:

3Reacties

 1. Martine Van Hoey 17 november 2015 at 15:06 - Reply

  Deze reportage brengt een realistische kijk van een hoog bejaarde dame die niets meer heeft om voor te leven… Zij neemt een zeer bewuste keuze, waarvoor je zeer veel respect moet opbrengen. Wat haar naasten en huisarts hebben gedaan.
  Ik werk als verpleegkundige in de ouderenzorg. Wij worden allemaal wel eens geconfronteerd met hoog bejaarden die niets of niemand nog hebben om voor te leven.
  Wordt het niet stillaan tijd om naar deze mensen te luisteren….
  Zij verdienen het respect en de mogelijkheid om op een waardige manier afscheid van het leven te kunnen nemen.

 2. Martine Convents 5 november 2015 at 17:19 - Reply

  Zeer ontroerende film maar zeer menswaardig! Als een mens zelf zijn eigen “einde” mag en kan kiezen, dan meen ik dat de anderen deze keuze moeten begrijpen, volgen en bovenal respecteren. Ook heb ik veel respect hoe de arts hiermee omgaat. Met digniteit!
  De spreuk : “waar een wil is, is een (uit)weg…” was voor Simonne haar beste keuze.

 3. Hendrickx V 5 november 2015 at 15:16 - Reply

  Ieder mens moet het recht hebben, om waardig te sterven,er zelf om te vragen.Laten we het woord GOD daar aub.buiten laten wat heeft dat hiermee te maken.Ik ben blij,dat mijn dokter Marc er voor mij zal zijn,als ik helaas die beslissing moet nemen,.Geloof me niemand doet dit lichtzinnig.
  Vera,een terminale kankerpatiënte.