Registratie wilsverklaring

Registreren van je wilsverklaring is tot nu toe niet verplicht.

Voordeel biedt de registratie ook niet want een spoedarts, die jou snel eerste zorg moet geven, terwijl je buiten bewustzijn bent, zal zich niet gaan bezig houden met zoeken op de computer of je wilsverklaring geregistreerd is. De wilsverklaring is trouwens NIET afdwingbaar en de arts hoeft er geen rekening mee te houden als hij dat niet wenst.Het is véél belangrijker het pasje, dat je als lid van RWS kreeg toegestuurd,steeds op zak te hebben samen met je identiteitskaart. Dat zal gemakkelijker gevonden worden !
De gemeentebediende wordt ook niet geacht jou uitleg te geven. En hoeft, in geval van betwisting binnen de familie, niet tussen te komen. Veel belangrijker is het om één van de kopies van je wilsverklaring en het Levenstestament aan RWS terug te bezorgen. Daar wordt het alfabetisch bewaard. Je kan het altijd opvragen en wij zullen je steeds bijstaan waar nodig.

Gepost door | Op 14 mei 2013|In categorie Uit de actualiteit, Vraag van de maand|0 Reacties

Over de schrijver: