Jouw stem – januari 2013

[poll id=”2″]

Gepost door | Op 13 december 2012|In categorie Jouw stem|4 Reacties

Over de schrijver:

4Reacties

 1. simmonds 19 februari 2013 at 22:38 - Reply

  Ik heb de reportage van telefacts met bewondering bekeken. Sinds zes maanden , heb ik ook voor mezelf de beslissing/ keuze genomen om waardig te sterven. Ik ben seropositief, tien jaar geleden lympheklierkanker, twee jaar geleden borstkanker met amputatie, en nu ook het einde van mijn relatie.
  Heb na een zelfmoordpoging in augustus 2012,drie maanden in een pschiaterie verbleven, na drie weken thuis zag ik het leven al weer niet meer zitten, dus de volgende zelfmoordpoging. Ben nu terug drie maanden in behandeling met psychotherapie. Net zoals Els ben ik ook heel eenzaam . Mijn psychiater , weet dat ik ook voor euthanasie wil kiezen als ik niet door mijn verdriet en angsten voor de toekomst heen geraak. En waarschijnlijk lukt me dat ook niet echt meer.
  Het bekijken van de reportage heeft me er nog sterker van overtuigd.
  Ik hoop alleen dat ik de juiste dokters vind om me hierin te begeleiden.
  Zodat ik ook op een waardige manier mag sterven, wanneer ik er klaar voor ben.

 2. jacinta de roeck 25 januari 2013 at 09:14 - Reply

  Ik vrees ervoor dat als er een debat komt over heel de waaier van levenseinde, over alle wetgeving hierover (dus naast de euthanasiewet ook de wet op de patiëntenrechten enz), dit de ideale manier is om een verfijning van de huidige euthanasiewet (oa beperking in tijd van de wilsverklaring, doorverwijzing door de weigerende arts, verplichting voor de ziekenhuizen om de wet correct toe te passen) en de uitbreiding voor dementen en kinderen te begraven onder een vloedgolf van diepgaande debatten en goede bedoelingen. De tegenstanders van de verfijning en uitbreiding van de huidige euthanasiewet zijn voorstander van zo een algemener debat. Ik dus niet! Omdat er na tien jaar genoeg knowhow is om de euthanasiewet al dan niet te verfijnen en uit te breiden (politieke beslissing want het maatschappelijke draagvlak is er intussen).
  Alleen dit nog: denken jullie niet dat de verkiezingscampagne voor mei 2014 al op gang is? Welke politici zijn nog echt geinteresseerd in deze moeilijke en niet vrolijke problematiek?
  jacinta

 3. agnes kuylen 24 januari 2013 at 00:52 - Reply

  de huidige wet moet herbekeken worden in overeenstemming met de maatschappelijke draagvlakken

 4. marc Van Hoey 13 januari 2013 at 22:48 - Reply

  uiteraard zou dit moeten mogelijk zijn, maar welke politicus of partij zal de echte start nemen?